NYHETER

Från kärlek till Island stickmönster bok

Modellerna i Johannavauknits stickbok är designade speciellt för kvinnor och kvinnors kroppar.

Boken innehåller instruktioner för nybörjare och de mest avancerade stickarna. De flesta modellerna är dock väldigt grundläggande modeller som är lätta för alla att göra. Specialiteten är klänningar, och det finns flera av dem, dessutom finns det yllejackor och flera ylleskjortor i olika färger
med krage och kepsar, handskar och pannband. Modellerna är noggrant teststickade och de använder isländsk ull med en inspirerande färgskala.

Johanna Vaurio-Teraväinen är en prisbelönt fotograf. Hennes kärlek till Island och islandshästar ledde henne till isländsk stickning. Den första publicerade guiden var Gimsteinn som har sålt i flera tusen exemplar.

Förbeställ boken

Ta reda på mer nedan!

Johanna Vaurio-Teräväinen

Johanna Vaurio-Teraväinen

Stickning har alltid varit ett av mina fritidsintressen, men när livet var som mest på grund av arbete och barn, var hobbyn uppehåll under lång tid. Nu är det dags att sticka igen, och kärleken jag utvecklat under åren för Island och islandshästar ledde mig till isländsk stickning.

De underbara färgerna på isländska garner inspirerar dig att designa fler och fler nya stickade plagg. Jag har även designat tröjor av till exempel åländska fårens ull. Den första guiden jag publicerade var Gimsteinn som har sålt flera tusen exemplar. Flera nya modeller produceras varje år.

Jag är veterinär till yrket, och även professionell fotograf och evig hästtjej. Stickning är ett sätt för mig att lugna ner mig och vila, ladda batterierna.

Jag hoppas att du får samma goda känsla av att göra mina stickningar!

Kontaktinformation